Hui vos parlem al nostre bloc d’una publicació que han llançat els nostres companys de Tres Deu. Es tracta d’una revista dedicada a la cultura emergent que compta amb un ampli llistat de col·laboracions i que porta un nom molt mediterrani: Foguera.
Llegir i tocar el paper, una necessitat de les persones
Per a nosaltres es una revista molt interessant perquè, a banda del gran interés dels seus continguts, ens fa reflexionar sobre la necessitat de seguir adquirint coneixements a través del suport paper. En un temps on els suports digitals han guanyat la mà a les revistes, diaris i publicacions impreses, no deixen d’eixir propostes en paper que, d’alguna manera, continuen reivindicant un temps i una serenitat de lectura molt diferents, d’assossec i plaer conscients. Ens allunyen de la immediatesa tan volàtil dels ipads i la resta de dispositius electrònics de lectura, i ens proporciona la reconnexiò física (neurofisiològica) tan necessària entre la nostra vista, el pensament, les nostres mans (els dits al passar les pàgines…), i la materialitat del suport paper, amb la seua textura, flexibilitat, tamany de la revista…
Foguera se composa de 68 pàgines i els seus continguts giren al voltant de diversos eixos temàtics: la precarietat dels treballs creatius, la cultura, internet i la comunicació en les xarxes, i les noves tecnologies. Ha sigut impresa als nostres tallers de La Imprenta CG en un format de 14 x 21 cm (A5) en paper offset de 100 g, un paper de textura porosa que accentua el caràcter orgànic que vos comentavem. El disseny gràfic i maquetació són obra de l’estudi Mineral Gràfics.
Un fanzín finançat amb Verkami
Per a fer possible la seua producció, Foguera ha seguit un procés de micromecenatge a través de la plataforma Verkami.
La revista ha comptat amb més de 30 col·laborador(e)s de perfils i àmbits d’especialitat molt diversos: periodistes, professors, il·lustradors, dissenyadores, escriptores, guionistes, etc.
Si vols conéixe més detalls sobre la revista i les persones que han col·laborat, fes clic ací.